18 DBO 37 8 9 20 33
19 TOP 37 10 3 24 33
20 JUT 37 5 10 22 25

Datum plaatsing: 08-12-2023 21:56:00

Verslag en foto's:ADO geeft voorsprong in duel met Willem II in blessuretijd weg

ADO Den Haag heeft vrijdagavond met 1-1 gelijk gespeeld tegen de huidige koploper van de KKD. Amir Absalem scoorde het Haagse doelpunt in de 30e minuut. In de vijf minuten blessuretijd zette de Brabantse club de stand gelijk.

Trainer Kalezic kon deze wedstrijd niet beschikken over Kursad Surmeli die in de wedstrijd tegen Helmond zijn vijfde gele kaart kreeg en dus een wedstrijd is geschorst. Van Hintum is terug van een schorsing en kon weer in de basis beginnen. Verder is Dhoraso Klas vanwege een blessure voorlopig niet inzetbaar. En verder bevinden Hugo Wentges, Justin Ché en Jerry van Wolfgang zch wegens langdurige blessures nog steeds in de ziekenboeg.
Vanavond mocht Tim Coremans het doel verdedigen en zat Kilian Nikiema op de bank.

Zoals verwacht begon de wedstrijd, die toch wel een kraker genoemd mag worden, rommelig en was er aan beide zijden veel balverlies. Het uitvak was goed gevuld en maakte veel kabaal om de spelers aan te moedigen evenals uiteraard de supporters op MiddenNoord en de Aad Mansveldtribune. Tot echte kansen kwam het vooralsnog niet. Veerman was na de eerste vijftien minuten wel al twee maal voor de Tilburgse keeper opgedoken, maar meer dan een corner leverde dat niet op.
Er waren wat overtredinkjes over en weer, maar het was ADO die de gele kaarten kreeg voorgehouden door scheidsrechter Dennis Higler: in de 21e minuut kreeg Amir Absalem geel en twee minuten later ging Silvinho Esajas op de bon.
In de 27e minuut werd 'Patje' (Patrick van der Heiden) herdacht. De speler van SV Erasmus overleed vorige week donderdag tijdens de training van zijn team aan een hartstilstand. Patrick was vaak op MiddenNoord als supporter van ADO aanwezig. Op de tribunes waren er daarom tijdens de 27e minuut  vuurwerksterretjes te zien en op de schermen werd zijn foto vertoond.
Drie minuten later bracht Absalem, op aangeven van Koudossou, ADO op voorsprong: 1-0.
Veel meer dan een vrije trap in de 16 in de 40e minuut kon Willem II er daarna niet tegenover stellen. Ook een vrije trap van de Brabanders net voor de rust bracht geen verandering in de stand.

Meteen na de rust probeerde Willem II druk te zetten, maar de Haagse verdediging bleef goed bij de les.
In de 57e minuut kwam Tyrese Asante voor Lasse Vigen in het veld. Willem II trainer Peter Maes bracht in de 63e minuut twee wisselspelers in. Kalezic wisselde een paar minuten later Esajas voor Komljenovic.
Willem II had in de minuten daarna een aantal kansen -en de daaropvolgende corners op rij- om de stand gelijk te trekken, maar Coremans wist met kunst- en vliegwerk zijn doel schoon te houden.
In het Haags kwartiertje kwam Siereveld voor Van Mieghem in het veld.

In de vijf minuten blessuretijd (die overigens ruim 7 minuten duurde) scoorde Willem II de gelijkmaker. ADO had in de allerlaatse minuut kans om toch nog de winnende treffer te maken, maar de Brabantse keeper wist de inzet van Absalem te keren. Ook de daaropvolgende corner leverde niets meer op behalve een rode kaart voor Absalem die zijn tweede gele kaart kreeg.

Een punt tegen de koploper is mooi maar in dit geval natuurlijk zuur, nu de overwinning zo goed als binnen was.

Volgende week vrijdagavond speelt ADO weer in eigen huis, dan is NAC de tegenstander.